Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez a tervező titka a komolyan jó farmereknek? A gépészeti háttér

2018.11.21

Gondolkodni a karrierépítésről? Legyen I.J. Kim legyen az inspiráció. Miután sikeresen dolgozott gépészmérnökként, nem csak munkahelyeket változtatott - teljesen elhagyta az iparágat, és váltotta a divat tudományát. Felidézi valami epifania: "Mérnökként dolgoztam, és elmentem Johns Hopkinshez, hogy megszerezzék az MBA-t, de a program után tényleg csak szeretett volna valamit csinálni" - mondja a Vogue. "[Felnõttem] A tudományban nehézségekbe ütköztem, és a legtöbb koreai tagom orvos volt, így nagyon nagy elvárások voltak rám. A hetedik évfolyamon főiskolai szintű biológiát, kalkulust, fizikát és kémiát csináltam, nem volt időm semmi másra, csak tanulmányozni. "Így hát New Yorkban és San Francisco-ban Los Angelesbe költözött, és szó szerint a gyárakban "kopogtattak az ajtókon", hogy megtanuljanak mindent, amit a másik megszállottságáról tudni lehet: farmer.02-trave.jpg

Kim azt mondja, hogy farmert lenyűgözi, amikor 13 éves volt, és Koreából az Egyesült Államokba költözött, ahol megvásárolta az első párját. "Koreában egyéni iskolai egyenruhát viseltem minden nap, ezért megdöbbenve láttam, hogy még a tanárok farmert is viseltek az iskolába, nem öltöztek" - mondja. "Van egy pár Levi, ami az egyenruhám lett, és azonnal beleszeretett a farmerbe. Elképesztő, hogy mennyire idős veled, és hogyan látja az ember életmódját. . . . Elkezdtem gyűjteni a szüreti farmert, és ez valójában mindezek kiindulópontja volt. "Tavaly elindította vonalait, a Trave-t, egy olyan apró, kiváló minőségű, szüretelésű farmerből álló kis kollekciót, amely egyszerűnek tűnik, de valójában egy Kim nagy mérnöki háttere. Először is van neve. A trave olyan építészeti kifejezés, amely "egy keresztfényre vagy formális támogatási struktúrára utal, amelyhez mások is felemelkedhetnek"; Kim összehasonlítja a farmer szerepét a szekrényekben a gép vagy a kód alapvető részei között. "A mérnökkel megtanultam értékelni minden alapvető elemét" - mondja. "Ha az alapítvány nem erős, akkor minden, amit a tetejére építesz, nem fog tartani. Ez az én egész hozzáállásom e márkához képest. A farmer alapja a ruhásszekrény, támogatva a többi darabot, amit viselsz vele. Ezért összpontosítok az igazán alapvető alapokra - építésre, illeszkedésre és textilre, és mindezt kifinomultabbá és magasabbra emelve. "

A trave farmerek karcsúak és logómentesek, és a divatos sziluettek vagy mosók helyett a legegyszerűbb, legfinomabb kinézetű farmerek közül válogathatnak, amelyek mindennap viselhetnek, mindent egy pólóból bársony kabát. Az igazi denimfejekhez olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket általában csak szüreti farmerekben találnak: Nem nyúlik, de puha és hordható; jóképűek, elegáns sziluettek; és az oldalvarrások, zsebek, szegecsek és egyéb alulbecsült részletek megfogalmazásában megfogalmazódnak. A farmert valójában férfi farmereknek szánták; Kim úgy döntött, hogy az ő női vonala, mert merev, de nem túl merev vagy nehéz. "Azokra a részletekre összpontosítok, amelyeket mások általában nem néznek" - tette hozzá. Az Audrey jean például oldalvarrás nélkül készült, amelyet a varróműve elmondta neki, hogy nem lehetséges - így Kim néhány héten át tanulmányozta a mintákat, "átrendezte az egész műveletet", és rájött, hogyan kell működni . "Úgy gondolom, hogy más márkák is csak egy parancsikont fognak felvenni, és bedobni és továbbhaladni" - mondja. "Ezek a részletek, amire törődöm, nagyon finom, de olyan emberek számára készültek, akik igazán megértik a farmert és értékelik a kézműveseket. Nagyon jó farmert akarnak, amit újra és újra viselhetnek anélkül, hogy állandóan szükségük lenne valami újra.

A 2019-es tavaszi gyűjtemény, amelyet itt ábrázoltunk, hasonló vonalakra tervezték, több új illattal és meglepő mosással. A klasszikus indigó, fekete, fehér és baba kék mellett bézs, rozsda, elszíneződött terepkõ, olívabogyó és fényes cseresznye van. Ha a színes farmer ötlete nem úgy tűnik, hogy Kim kimondja az időtlen, "alapvető" farmereket, akkor ezeket a színeket közvetlenül a természetből húzta. Főként a japán kertekre nézett, amelyek tökéletesen illeszkednek a körülöttük lévő tájba: "Azt hiszem, a természet a szín alapja, és évszázadok óta az ázsiai kertek az Anyatermészet körül épültek" - mondja. "Még figyelték a halak színét a tavakban, a homok színét, a kőzeteket, a színeket az ég ellen, a holdfényt a tónál. . . . Arról van szó, hogy értékeljük azokat az alapvető színeket, amiket a természetben talál. "

A tiszta, rendíthetetlen sziluettekben könnyű elképzelni azt a színes farmert, amely a szekrényben sokáig él, függetlenül attól, hogy fejjel lefelé (egy egyenruhás zakó vagy egy három gombos blézerrel) viszi, vagy összekevered vele elemeket a szekrényben. "A mi dolog az, hogy teljes méretű farmert akarunk létrehozni" - mondja Kim. "Tudom, hogy nincs értelme üzleti szempontból azt mondani, hogy azt szeretné, hogy az ügyfél csak néhány parányi farmert vásároljon, de igyekszünk tökéletessé tenni őket, hogy ne csak eldobják őket. Az én szempontom, hogy keveset, de jól viselnek. Ez a minőségről szól. "Most találsz Trave farmereket Vince és Garmentory-ban; a tavaszi 2019-es kollekciót többek között Jeffrey, Elyse Walker, Nordstrom, Ron Herman, Shopbop és Hero Shop állítják elő, többek között 250 dolláros áron.

 
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 4026
30 nap: 65
24 óra: 1